Sinnlighet

Tid och plats spelar en viktig roll för hur en öl smakar: En varm sommardag när gräsmattan är nyklippt och svetten rinner på ryggen eller en kulen vinterkväll framför en sprakande brasa.

Alla dina sinnen förmedlar smaker. Först ser du dryckens färg, hur det skummar och ansiktsuttrycken hos de andra som sitter runt bordet. Du hör ljudet av den skummande ölen som hälls upp i glasen, hur det bubblar och lockar. Sedan vidgas dina näsborrar och du känner hur dryckens doft blandar sig med omgivningen – rummet och människorna. Därefter känner du skummet mot dina läppar, om drycken är varm eller kanske iskall.

Till sist: hur smakar det?

Du är expert på din smak

Jag tar med dig på din egen personliga smakresa, där vi först och främst pratar om olika smaker, men också om hantverk, karaktär, hur ölet har tillverkats, tradition och kanske någon anekdot om en speciell öl och varför just den har en så spännande historia.

Livet är för kort för att ägnas åt att äta och dricka någonting man inte uppskattar till fullo. För att ta reda på vad man njuter mest av så bör man påbörja sin egen smakresa hos oss i Sundborn.